Blogi

50 aihetta 1-10 / 50

Toni Salakarin tärkein työväline on TrackMan.
Toni Salakarin tärkein työväline on TrackMan.
Blogi
26/10/2021

Välineasiantuntijamme Toni Salakari on viihtynyt yhtiön palveluksessa jo pitkälle toistakymmentä vuotta. Lajin tekninen puoli, välineiden kehitys ja lyönnin analysointi kiinnostavat Salakaria erityisen paljon, joka työskentelee Golf Center TAGi:ssa.

Miehen tärkein työväline onkin monen ammattilaispelaajan valinnan tavoin TrackMan. Lyöntitutka mittaa niin paljon dataa, että sen käyttäjän on myös tiedettävä, mitä arvoja tulkita milloinkin ja miten lyöntiarvojen muutokset vaikuttavat kokonaisuuteen. "TrackManista on tullut välttämätön työkalu osana mailamitoitustyötä. Markkinoilla on muitakin hyviä mittauslaitteita, mutta TrackMan on yleisimmin käytetty. Osa hyvän välineasiantuntijan työtä on hallita TrackManin käyttö kiitettävästi, mihin kiinnitämme erityisesti huomiota."

TrackMan mittaa sekä mailan, että pallon liikettä.

Mailamitoitustyössä mailan liikerataa ja pallon lentokaarta mittaavista laitteista onkin tullut korvaamaton apu. Kun myyjällä on osoittaa asiakkaalle tv-ruudulta silmiä avaavaa dataa omasta lyönnistään ja mailojen toiminnallisista eroista, helpottaa se myös luotettavan ostopäätöksen tekemistä tai päätöksen tekemättä jättämistä. Osa laadukasta asiakaspalvelua on kertoa myös asiakkaalle, jos mailoja ei ole syytä vielä vaihtaa.

Vapaa-ajallaan herrasmies toimii aktiivisesti eri ikäisten jalkapalloilijoiden seuravalmentajana, mutta pelaa golfia myös "silloin, kun se kiinnostaa". Monille golfareille Toni on luottovälineasiantuntija jo useamman mailojen päivityksen kautta. Koska mailamitoitus on palveluna ja mahdollisuutena monelle golfarille vielä vieras, toimituksemme päätti udella Tonilta tarkemmin välineasiantuntijan työpäivistä ja työn luonteesta.

Jos golfari ei vielä tiedä, mitä mailamitoitus tarkoittaa, miten tiivistäisit palvelun ajatuksen?

"Mailamitoitus on sopivien mailojen löytämistä asiakkaalle ammattilaisen avulla. Ammattitaidon lisäksi käytämme viimeisintä mittausteknologiaa lyönnin mittaamiseen ja analysointiin. Palvelumme on saatavilla kaiken tasoisille golfareille ja teemme mitoituksia kaikille mailoille, myös putterille. Hyviä välineitä on hyllyt pullollaan, ja autamme valikoimaan niistä asiakkaalle sopivimmat. Jokainen lyö hieman eri tavalla, eri asennossa ja eri tarkkuudella. One size does not fit all."

Millainen on tyypillinen välineasiantuntijan työpäivä?

"Työpäiväni runko on usein hyvin samanlainen. Aamulla tarkistan lyöntistudion pallotilanteen ja tarvittaessa haen niitä lisää. Asiakkaasta riippuen mitoituksen aikana lyödään joitain kymmeniä palloja. Se vastaa paria korillista rangepalloja. Ennen päivän ensimmäistä asiakasta katson aina, että laitteet ja tilat ovat kunnossa. Vuoden kiireisimpinä aikoina valmisteluille tai kesken työvuoron siivoamiselle ei jää juurikaan aikaa, joten asiakastilojen on oltava aina tiptop ja palloja on oltava tarpeeksi. Vahva rutiini auttaa tässä."

"Kalenterissa voi olla päivän aikana jopa seitsemän mitoitusta. Pääosin varaukset ovat mailamitoituksia, mutta myös putterimitoitukset ovat yleistyneet viime aikoina. Ihmiset kiinnittävät koko ajan enemmän ja enemmän huomiota välineisiinsä, ja mikseivät kiinnittäisi. On hyvä tarkistaa, että välineet ovat juuri itselle sopivat ja viimeisimmällä ammattitaidolla meidän on helppo auttaa."

"Mitoitusten välissä tilaan asiakkaiden mailoja, tarkistan saatavuuksia ja palvelen myymälän puolella asiakkaita. Jokainen työpäivä ei vielä ikävä kyllä ole täyteen varattu mailamitoituksia, mutta niitä tulee koko ajan enemmän. "

"Päivän päätteeksi siivoan lyöntistudion ja katson, että kaikki on kunnossa aamua varten."

Minkälaiseksi koet välineasiantuntijan roolin golfareiden palvelemisessa?

"Tehtäväni on auttaa golfareita pelaamaan paremmin, varmemmin ja löysin rantein. Ei siis kirjaimellisesti löysin rantein, mutta tiedät kyllä. Ei kannata heittäytyä liian vakavaksi, vaan ymmärtää oma potentiaalinsa ja asettaa realistisia tavoitteita pelaamiselle. On tärkeää osata nauraa myös niille huonoille lyönneille."

"Minulla on pitkä tausta jalkapallovalmentajana, ja näen näissä kahdessa työssä paljon samaa. Sekä jalkapallovalmentajan, että välineasiantuntijan on oltava hyvä kuuntelija."

"Joskus asiakkaan omat odotukset eivät kohtaa lainkaan todellisuuden (oman tason tai lyöntivauhdin) kanssa. Toisaalta joskus asiakas tietää tarkalleen, minkälaiset välineet sopivat hänen lyöntiinsä. Pidän työstäni ehdottomasti siksi, että kuka tahansa astuu lyöntistudion ovesta sisään, tiedän pystyväni auttamaan häntä paremman pelaamisen toivossa."

"Kyse on lopulta siitä, että asiakkaalle syntyy luottamus tietäen pelaavansa mailoilla, jotka ovat parhaat hänelle. Tätä ennen minun on ansaittava asiakkaan luottamus, ja se tapahtuu kuuntelemalla sekä olemalla rehellinen. Lopputuloksena ostetaan usein mailoja, mutta vain, jos ne toimivat paremmin kuin edelliset."

"Parasta palautetta työstäni saan, kun asiakas varaa minulle uuden ajan tarvitessaan taas apua välineiden kanssa tai suosittelee minua ystävilleen. Minulle on tärkeää päästä huolehtimaan asiakkaan välineiden päivittämisestä koko harrastuksen elinkaaren ajan."

->Jos haluat varata Tonille mailamitoitus- tai putterimitoitusajan, voit tehdä sen tästä.

Millä välineillä itse pelaat?

"Pelaan itse Titleistin mailoilla. Brändin tämän kauden mailojen tuntuma, tarkkuus ja yleinen vaikutelma luovat minulle parhaiten toimivan kokonaisuuden. Suosikkimaila bägissäni on ehdottomasti nostava väyläpuu. Muutama vuosi sitten päätin kokeilla, voisiko hybridin sijaan nostavampi väyläpuu-5 toimia paremmin. Siitä lähtien olen pelannut hybridin tai utility-raudan sijaan puu-5:llä, joista tämän kauden TSi2 on ehdoton luottomailani."

Titleist TSi2 draiveri Graphite Design Tour AD-IZ stiff

Titleist TSi2 väyläpuu-3 Graphite Design Tour AD-IZ stiff

Titleist TSi2 väyläpuu-5 Graphite Design Tour AD-IZ stiff

Titleist T100 4-PW Nippon Steel Tour 120 Modus3 stiff

Titleist Vokey SM8 Slate Blue 48 / 54 / 58 Dynamic Gold S400

Scotty Cameron Select Series M2

Salakari luottaa wedgeissään slate blue -väritykseen.
Varaa mailamitoitus painamalla logoa.

Lue lisää
Mitä bägistäsi löytyy, Harri Honkaniemi?
Mitä bägistäsi löytyy, Harri Honkaniemi?
Blogi
12/10/2021

Välineasiantuntija ja golfopettaja Harri Honkaniemi on yksi TAGi:n vakiokasvoja ja tunnetusti kova pähkäilemään itselleen mailoja. Toimituksemme päätti myymälässä mieheen törmätessään yllättää iloisen golfalan ammattilaisen parilla nopealla kysymyksellä. Millä Harri itse pelaa, ja millaisena hän näkee Suomi-golfareiden tason?

Mitä mailoja bägistäsi löytyy ja miten päädyit valintoihisi?

"Pelaan tällä hetkellä välinemerkkien suhteen monipuolisella setillä. Välillä saatan vaihtaa bägiini vanhempiakin mailoja, mutta pääosin päivitän settiäni vuosittain. Työn puolesta minulla on toki mahdollisuus pelata markkinoiden uusimmilla tuotteilla, mutta välillä toki vanhassa vara parempi. Arvostan mailoissa hyvää lyöntituntumaa, osumapalautetta ja tietenkin suorituskykyä."

Draiveri: Cobra King RADSpeed / King F9

Väyläpuu: Cobra LTD puu-3

Hybridi: Callaway Epic hybridi-3

Raudat: Cobra King Utility rauta-4, Ping i500 5-PW

Wedget: TaylorMade Milled Grind 2 50 / 54 / 58

Putteri: Ping Tyne 4

"Tällä kaudella draiveriksi valikoitui Cobra RADSpeed, johon olen hankkinut hieman erikoisemman varren nimeltä Hulk. En lyö erityisen kovaa, mutta kaipasin lyöntiini toistuvuutta ja jämäkämpää tuntumaa. Project X HZRDUS Smoke Greenin Hulk on ehdoton luottokaveri minulle, ja toimii Cobran nupilla kuin junan vessa. Testasin keväällä ja viimeksi syyskuussa jokaisen valikoimamme draiverin minulle sopivilla varsilla, mutta Cobra osoittautui jo toistamiseen parhaaksi. Bägistäni löytyy välillä myös parin vuoden takainen Cobra King F9, joka toimii minulle yhtä hyvin kuin uusi malli."

"Paras maila ei tarkoita välttämättä pisintä lentokaarta tai suurinta pallon lähtönopeutta. Minulle sopivin maila tarjoaa mahdollisimman toistuvaa ja ennakoitavaa lyöntiä, eli tarkkuutta. Useimmiten toistuvin lyönti antaa myös parhaan keskiarvomitan, niin myös tässäkin tapauksessa. Innolla odotan, mitä uutta välinevalmistajat keksivät taas ensi kaudelle."

Tapaat paljon eri tasoisia golfareita, jotka tulevat mitoitukseen tai opetukseen. Miten kuvailisit suomalaisten golfarien tasoa yleisesti?

"Hyvä, mutta iso kysymys. Golfarien taso vaihtelee luonnollisesti aloittelijasta ammattilaiseen, mutta viime aikoina golfin suuri suosio on saanut etenkin korkean tasoituksen pelaajat aktivoitumaan ja löytämään meidät. Suomessa on nyt lähes 160 000 rekisteröitynyttä golfin pelaajaa ja sanoisin, että selkeällä enemmistöllä tasoitus on yli 20."

"Suuri osa golfareista pelaa mielestäni sen verran korkealla tasoituksella, että pelkästään oikeilla ja nykyaikaisilla välineillä saataisiin kierrostulosta ja tasoitusta pienemmäksi. Siihen kun yhdistää vielä laadukkaan harjoittelun, päästään jo kohtuullisen pienellä vaivalla alle 20:n tasoitukseen. Voimasta ei ole tietenkään haittaa, ja pitkälyöntisillä pelaajilla on usein etu tässä."

"Pidempään pelanneet ja aktiivisimmat harrastajat ovat osanneet hyödyntää mailamitoituksen synnyttämiä etuja hyvin. Mitä aikaisemmassa vaiheessa kiinnittää huomiota itselle oikeilla välineillä pelaamiseen, sitä nopeammin pääsee kehittymään pelaajana. Usein onkin niin, että mitä suurempi tasoitus, sitä suuremmat erot saadaan välineillä aikaan. Välineet eivät ole tietenkään ainoa syy heikkoon tai hyvään pelaamiseen. Korostan säännöllisen harjoittelun ja tuloksen pelaamisen merkitystä. Kuten joskus kuulee sanottavan: Nuoli kuin nuoli, inkkarista se on kiinni."

"Yleisesti sanoisin kuitenkin, että kotimainen golf voi hyvin ja kehittyy kovaa vauhtia. Jokaisella pelaajalla on omat tavoitteensa pelin suhteen, eikä tasoitus kerro kaikkea. Pelaajan hyvyys tai huonus on hyvin subjektiivinen asia, mutta todella pienen tasoituksen pelaajia on vähän suhteessa pelaajamäärään."

"Lajikulttuuri on Suomessa vahva, ja pelaajat arvostavat omaa seurayhteisöä, mikä tuntuu hienolta ja tekee pelaamisesta miellyttävää tasosta riippumatta. Arvostan sellaista mentaliteettia, jossa sallitaan kaiken tasoisten golfarien kanssa pelaaminen."

"Suomessa harjoitusolosuhteet monipuolistuvat jatkuvasti ja pelikausi tuntuu olevan vuosittain edellistä pidempi. Uskon golfareiden keskimääräisen tasoituksen laskevan tulevaisuudessa."

"Isossa kuvassa yksi toimintamme tavoitteista on tietenkin tehdä suomalaisista parempia golfareita ja pudottaa heidän tasoitustaan. Se tapahtuu osaltamme ensinnäkin huolehtimalla, että mahdollisimman moni pelaisi itselleen sopivilla välineillä ja toisaalta jakamalla välineisiin ja pelaamiseen liittyvää asiantuntijuuttamme. Jos kuitenkin tietää pelaavansa väärillä tai todella vanhoilla mailoilla, suosittelen kipin kapin varaamaan mailamitoituksen. Siinä olemme parhaita, ja osaamme auttaa kaiken tasoisia pelaajia löytämään sopivat välineet."

Varaa mailamitoitus myymälöihimme tästä.

Mailamitoitusten lisäksi Harri opettaa myös osana Piltz Golf Schoolin valmennustiimiä Golf Center TAGi:ssa ja Golf Balance Vantaalla. Talven kurssitarjontaan pääset tutustumaan tästä.

Pienryhmäkursseilla tutustutaan eri lyöntien lisäksi perusasioihin, kuten grippiin, peliasentoon, tähtäämiseen ja osumaan.

Yksityistunteja ja räätälöityjä opetustuotteita voit tiedustella suoraan Harrilta harri.honkaniemi(a)golfcenter.fi.

Lue lisää
Demomailapoisto TAGi:ssa!
Demomailapoisto TAGi:ssa!
Blogi Uutiset
07/10/2021

Kauan odotettu Demomailapoisto on taas täällä 7.10.–11.10.!

Kauden testikäytössä olleet demomailat myydään törkyedullisesti, nimittäin puoleen hintaan! Mailat tulevat myyntiin Golf Center TAGi:in torstaina 7.10. klo 10:00 alkaen. Nopeat vievät hitaiden mailahaaveet, sillä mailoja on pääosin yksi kappale jokaista mallia kohden.

Olemme koonneet kaikki kynnelle kykenevät välineasiantuntijamme paikalle mahdollisimman laadukkaan palvelun takaamiseksi. Golf Center TAGi:n kolme nykyaikaista lyöntistudiota ja TrackMan 4 -analysaattorit ovat asiakkaiden testikäytössä kampanjan ajan. Tervetuloa hankkimaan juuri sinulle sopivat välineet, välineasiantuntijamme odottavat sinua!

Demomailat myydään ilman suojahuppua, eikä niillä ole vaihto- tai palautusoikeutta. Demomailoilla on voimassa valmistajan normaali takuu.

Suuren kysynnän ja rajoitetun saatavuuden vuoksi emme ota ennakkovarauksia demomailoista.

KAIKKI DEMOMAILAT VÄHINTÄÄN SH. -50 %

KAIKKI MAILAT VARASTOSTA VÄHINTÄÄN SH. -25 %

KAIKKI 2021 KESÄVAATTEET VÄHINTÄÄN SH. -50 %

KAIKKI 2021 SYYSVAATTEET SH. -20 %

KAIKKI 2021 KENGÄT VÄHINTÄÄN SH. -30 %

KAIKKI 2021 BÄGIT VÄHINTÄÄN SH. -30 %

Golf Center TAGi palvelee Demomailapoiston ajan seuraavasti:

to 7.10. klo 10–18 / VIP-päivä

pe 8.10. klo 10–18

la 9.10. klo 10–15

su 10.10. klo 11–15

ma 11.10. klo 10–18

Golf Center TAGi | 02180 Espoo | tagi@golfcenter.fi

Kampanjatarjoukset löydät myös Golf Balance Vantaan myymälästä sekä verkkokaupoistamme (demomailat myynnissä ainoastaan Golf Center TAGi:ssa).

Lue lisää
Golf Balance Espoo suljettu
Golf Balance Espoo suljettu
Uutiset
25/09/2021

Golf Balance Espoon myymälä on suljettu liiketilan vuokrasopimuksen päättymisen vuoksi.

Palvelemme jatkossa Golf Balance Vantaan ja Golf Center TAGi:n myymälöissä sekä kahdella verkkokaupallamme, jotka löydät osoitteista GOLFBALANCE.fi ja GOLFCENTER.fi.

Haluamme kiittää jokaista Espoon myymälässä vuosien aikana käynyttä asiakastamme.⛳️

Lue lisää
Poikkeuksia aukioloissa
Poikkeuksia aukioloissa
Uutiset
17/09/2021

Viikolla 38 myymälöissämme Vantaalla ja Tapiolan Golfkeskuksessa järjestetään varastoinventaariot.

Myymälät pidetään suljettuina inventaarion ajan. Avaamme myymälän iltapäivän viimeisille tunneille, jos inventaario saadaan valmiiksi ennen myymälöiden normaalia sulkemisaikaa klo 18.

Alla poikkeusaukiolot:

22.9. Golf Balance Vantaa SULJETTU

23.9. Golf Center TAGi SULJETTU

Myymälät palvelevat normaalisti ennen ja jälkeen varastoinventaarion.

Golf Balance Espoon myymälän loppuunmyynti palvelee viikolla 38 arkisin klo 10–18 ja lauantaina klo 10–15. Golf Balance Espoon myymälä sulkee ovet vuokrasopimuksen päättymisen vuoksi 25.9.

Lue lisää
TIEDOTE
TIEDOTE
Uutiset
09/09/2021

Golf Balance Espoon myymälä lopettaa toiminnan Länsikeskuksessa 25.9.2021.

Vuokrasopimuksemme Länsikeskuksen kauppakeskuksessa päättyy syyskuussa. Suljemme Golf Balance Espoon myymälän ovet vauhdikkaan, kaksi viikkoa kestävän loppuunmyynnin päätteeksi. Loppuunmyynti alkaa perjantaina 10.9.

”Espoon myymälän vuokrasopimuksen päättyminen tarkoittaa yhden aikakauden loppua. Myymälä on palvellut hyvällä sijainnilla ja laadukkaasti golffareita usean vuoden ajan sekä saavuttanut vahvan aseman kotimaisilla golfvälinemarkkinoilla,” kuvailee Golf Center -konsernin kuluttajaliiketoiminnan johtaja Vesa Tikkanen.

”Konsernimme toiminta on tällä hetkellä hyvässä vedossa ja kehitämme toimintaamme palvellaksemme asiakkaita entistä laadukkaammin ja monipuolisemmin. Espoon myymälän lopettaminen osuu onneksemme sopivaan ajankohtaan, golfkauden hiipuessa syyskuun jälkeen merkittävästi. Etsimme aktiivisesti uutta myymälätilaa jatkaaksemme myymälän tarinaa,” jatkaa Tikkanen.

Länsikeskus jatkaa kauppakeskuksen kehittämistä palvelemaan entistä vahvemmin päivittäistavarakaupan asiakkaita. Golf Balancen myymälän kanssa samaan aikaan kauppakeskuksesta poistuu myös toinen urheiluvälinekaupan toimija, polkupyörien erikoisliike Helkama.

Golf Balance Espoon loppuunmyynti pidetään 10.9.–25.9. Myymälä palvelee syyskuun ajan arkisin klo 10–18 ja lauantaisin klo 10–15. Myynnissä on valtava valikoima kauden 2021 ja edellisten kausien tuotteita kaikista tuoteryhmistä. Loppuunmyynnin tarjoukset ovat saatavilla vain Golf Balance Espoon myymälän tuotteista.

Golf Balance Vantaa, Golf Center TAGi, kaksi verkkokauppaamme ja yritystuotemyyntimme palvelevat jatkossakin ympärivuotisesti.

Lisätietoja:
Vesa Tikkanen

Toimialajohtaja, B2C

Golf Center Oy

+358 40 8641024

vesa@golfbalance.fi

Lue lisää
GOLABALOO – Vuoden suurin golfale!
GOLABALOO – Vuoden suurin golfale!
Blogi
01/09/2021

Vuoden suurin golfale Golabaloo on taas täällä! Vietämme Golabaloota verkkokaupoissa ja myymälöissämme 2.–6.9.

Kulunut vuosi on ollut golfin kannalta suosittu ja lajin pariin on löytänyt ennätyksellisen paljon uusia harrastajia. Kauden mittaan olemme kuitenkin täydentäneet varastojamme mahdollisimman monipuolisesti. Tällä hetkellä vaatteita, kenkiä, bägejä ja mailoja löytyy joka lähtöön!

Päivitä syksyn, talven ja ensi kevään varusteet kuntoon hyvissä ajoin ja edullisin hinnoin! Alla muutamia tarjouksiamme:

KESÄN 2021 VAATTEET VÄHINTÄÄN -40 %!

KENGÄT VÄHINTÄÄN -33 %!

BÄGIT VÄHINTÄÄN -33 %!

KAUDEN 2021 MAILAT VÄHINTÄÄN -15%!

Lisäksi satoja muita, vieläkin parempia tarjouksia kaikista tuotekategorioista!

Tervetuloa ostoksille! Verkkokauppamme palvelevat 24/7 ja välineasiantuntijamme palvelevat myymälöissä seuraavasti:

Golf Center TAGi:

to 2.9. 10–19

pe 3.9. 10–19

la 4.9. 10–15

su 5.9. 12–15

ma 6.9. 10–18

Golf Balance Vantaa

to 2.9. 10–18

pe 3.9. 10–18

la 4.9. 10–15

su 5.9. 12–15

ma 6.9. 10–18

Golf Balance Espoo & GOLFOUTLET

to 2.9. 10–18

pe 3.9. 10–18

la 4.9. 10–15

su 5.9. SULJETTU

ma 6.9. 10–18

Lue lisää
Poikkeusaukiolo TAGi:ssa la 14.8.
Poikkeusaukiolo TAGi:ssa la 14.8.
Blogi
13/08/2021

Suljemme TAGi:n myymälän lauantaina 14.8. poikkeuksellisesti klo 14:00 alueella järjestettävän TAGi on POP -tapahtuman vuoksi. Pahoittelut mahdollisesta häiriöstä.


Golf Balance Espoon ja Vantaan myymälät vain lyhyen ajomatkan päässä palvelevat samoin tuottein ja hinnoin klo 15:00 asti.?

Lue lisää
Työntekijäesittelyssä välineasiantuntija Harri Honkaniemi
Työntekijäesittelyssä välineasiantuntija Harri Honkaniemi
Blogi
28/07/2021

Työntekijäesittelymme jatkuvat ja teemme loppukauden aikana myyjiämme ja muuta henkilöstöämme tutummaksi asiakkaillemme. Organisaatiomme on täynnä toinen toistaan innokkaampia golfareita ja asiakaspalvelun ammattilaisia.

Harri on golfalan moniosaaja ja kollega, josta ei voi olla pitämättä. Työkaverit kuvailevat Harria luotettavana, sanansa mittaisena miehenä, jonka kanssa on helppo työskennellä. Harri työskentelee Golf Center TAGi:ssa mailamitoittajana ja välineasiantuntijana, mutta on myös koulutettu golfopettaja ja pitää mielellään tunteja eri tasoisille harrastajille.

"Pääsen työssäni mailamitoittajana yhdistämään intohimoni golfia kohtaan sekä väline-, että opetuspuolella. Pääosa työstäni on asiakaspalvelua ja myyntiä joko myymälän lattialla tai lyöntistudioissamme. Parhaita hetkiä työssäni onkin saada asiakas onnistumaan ja hyvälle tuulelle. Yleensä golfmailat ja muut varusteet löytävät uuden omistajan siinä sivussa. Monipuolinen tuotevalikoima ja laadukkaat työkalut mailamitoitukseen mahdollistavat sen, että pääsemme aina hyvään yhteisymmärrykseen asiakkaan kanssa siitä, mikä on hänelle parasta."

"Joskus voi käydä niin, ettei asiakas osu edes palloon, tai on tullut mailojen perässä, jotka eivät sovi alkuunkaan hänen lyöntiinsä. Silloin on hyvä olla rehellinen ja ottaa pieni aikalisä. Silloin tällöin, mutta kuitenkin hyvin harvoin tulee eteen tilanteita, että mitoitus kannattaa siirtää myöhemmäksi ja kehottaa asiakasta menemään rangelle hakemaan tuntumaa. Jokainen asiakas arvostaa suoraa ja rehellistä palvelua enemmän kuin hyviä ja nopeita kauppoja. Asiakkaat voivat varata aikoja minulle mailamitoitukseen nettiajanvarauskalenteristamme."

"Myyntityöhön golfkaupassa liittyy toki paljon muutakin kuin vain mailojen myynti. Välineasiantuntijana tehtäväni on auttaa asiakasta valitsemaan sopivimmat varusteet myös kaikista muista tuoteryhmistä ja löytää ratkaisuja tarpeisiin sekä puutteisiin, joita asiakas ei välttämättä tajunnut edes myymälään tullessa olevan. Työni on monipuolista ja ennen kaikkea sosiaalista."

"Vuonna 2015 päätin, että aion tehdä harrastuksestani itselleni ammatin ja aloitin golfopettajan opinnot. Sillä tiellä ollaan edelleen. Kouluttautumisessani on viisi steppiä. Tällä hetkellä olen suorittanut kaikki golfpuolen opinnot ja olen PGA:n kokelasjäsen. Käymättä on vielä viimeinen vaihe, VAT eli valmentajan ammattitutkinto, jonka aion suorittaa lähitulevaisuudessa."

"Golfopettajan työni aloitin Forsell & Purhonen Academyssa pitämällä green card -kursseja ja juniorileirejä. Vastuullani oli lisäksi pienimmät juniorit kolmen kauden ajan Pickala Golfissa, joka on minulle kuin toinen koti. Tällä hetkellä annan yksityisopetusta Golf Centerin ja Golf Balancen tiloissa muun myyntityön ohella."

"Työn luonne golftoimialalla on hyvin sesonki painotteinen ja kesä on kiireistä aikaa päivästä riippumatta, kun taas talvella on rauhallisempaa. Omat pelit jäävät kesällä hieman vähemmälle, mutta työkavereiden kanssa on aina mukava pelailla aikaisin aamulla ennen työvuoroa sekä myöhään illalla. Kaikissa töissä on omat haasteensa, mutta työ golfin parissa on juuri nyt parasta, mitä voin kuvitella."

Lue lisää
Työntekijäesittelyssä markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija Sebastian Keso
Työntekijäesittelyssä markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija Sebastian Keso
Blogi
23/07/2021

Tällä viikolla esittelemme golfyhtiössä työskentelyä markkinointi- ja viestintätehtäviä tekevän Sebastianin silmin. Sebastian on työskennellyt yrityksessämme eri rooleissa kymmenen vuoden ajan ja päässyt konsernin kasvun myötä yhdistämään intohimonsa viestinnän alaa kohtaan roolissaan markkinoinnin- ja viestinnän asiantuntijana. Mies syttyy hetkessä keskusteluun golfin luonteesta ja lajin suosion syistä. Golf nauttii tällä hetkellä suurta suosiota kaiken ikäisten ja taustaisten ihmisten keskuudessa. Uusien golfareiden keski-ikä on nuorempi kuin koskaan aiemmin, mutta tämä ei ole ollut tilanne kovin pitkään.

"Noin kymmenen vuoden aikana, jonka olen Golf Centerissä viettänyt, olen huomannut selkeän muutoksen ihmisten suhtautumisessa golfiin sekä lajiyhteisön sisältä, että ulkopuolelta. Lajin pariin löytää yhä enemmän ihmisiä erilaisista taustoista. Golfin elitistiseksi mielletty luonne on Suomessa historiaa ja golf on nykyään todellakin pop. Minusta on hienoa, miten nuoret pelaajat fiilistelevät golfin tyylikkyyttä ja hyviä käytöstapoja, mutta pitävät golfia ennen kaikkea urheiluna. Urheiluna, jossa voi yhdistää viihteen ja eri tasoiset harrastajat samaan lähtöön. Muistetaan kuitenkin korjata aina pallojen alastulojäljet, pitää kenttä siistinä ja arvostaa muita kentällä liikkujia."

"Uskon, että monimuotoisuus on rikkaus ja olen saanut itse golfin kautta paljon ystäviä, joihin en välttämättä olisi tutustunut toisessa tilanteessa. Ehkä se on osaltaan vaikuttanut siihen, että luotan kommunikaation voimaan muutosten aikaansaamisessa. Pidän uusien ratkaisujen löytämisestä ja osaltani haluan vaikuttaa lajikulttuurin kehittämiseen Suomessa luomalla brändeistämme vahvempia ja olemalla mukana luomassa uusia tapahtumia sekä yhteisöjä golfin ympärillä. Olennainen osa työtämme työtehtävistä riippumatta on luoda ammattitaitoinen ja luotettava tunne asiakkaalle toiminnastamme. Jokainen työntekijämme on yrityksen markkinointikanava."

"Päätyöni on suunnitella ja toteuttaa konsernimme markkinointia ja viestintää osana markkinointitiimiä. Se tarkoittaa suurta määrää kampanjoita, hintalappuja, kuvia, somea ja yhteistöitä kaiken muun viestinnän lisäksi. Meillä on kaksi Suomen kovinta golfvälinealan brändiä GOLFCENTER.fi ja GOLFBALANCE.fi, joiden kautta operoimme kolmea suurta myymälää ja kahta verkkokauppaa. Työni on hyvin sosiaalista ja monen eri viestintäkanavan käyttämistä – pääosin yhteydenpitoa eri ihmisten kanssa. Viestin päivittäin työntekijöiden, työnantajan, yhteistyökumppanien ja asiakkaidemme kanssa pyrkien vahvistamaan kuvaa ammattitaitoisesta ja luotettavasta organisaatiosta, jonka kanssa on mukava asioida. Olennainen osa markkinointityötä on ohjata uusia asiakkaita palveluidemme äärelle, mutta myös sitouttaa nykyisiä kehittämällä toimintaamme paremmaksi. Meille saa aina antaa palautetta, miten voisimme parantaa toimintaamme."

"Osa työnkuvaani on mahtava, toisen intohimoni luovuuden ja palvelujen luomisen parissa työskenteleminen. Jälleenmyyntiä tukemaan olemme kehittäneet palveluliiketoimintaamme vahvemmin ympärivuotiseksi ja uusien konseptien kehittäminen kuuluu vahvasti tulevaisuuteemme.

"Sisaryhtiömme Travelon Matkat Oy:n on juuri lanseerannut uuden aktiivimatkojen tuoteperheen golf- ja purjehdusmatkojen ohelle. Suosittelen ottamaan heidän some-kanavat (OnGolf, OnSail ja OnActive) seurantaan. Kasvaneen organisaatiomme voimin voimme panostaa vahvemmin ympärivuotisen palveluliiketoiminnan kehittämiseen ja tarjota asiakkaillemme enemmän hyviä vaihtoehtoja. Tuntuu mukavalta olla osa joukkoa, jossa kaikki elävät ja hengittävät golfia niin vahvasti yhdessä. Yhteinen harrastus helpottaa myös yhteisen arvomaailman omaksumista työpaikalla."

"Tykkään yhdistää golfissa ajan viettämisen kavereiden kanssa ja urheilun. Kentälle lähtiessä laitetaan aina pienet rahapelit pystyyn, jotta pelaaminen olisi tavoitteellisempaa ja jännittävämpää. Joskus häviää ja joskus voittaa, mutta aina voi yrittää uudelleen seuraavalla kerralla. Pelaaminen ei ole kuitenkaan läheskään yhtä hauskaa ilman hyviä varusteita, joten voit kirjoittaa siihen, että käykää mitoittamassa itsellenne sopivat mailat."

Lue lisää

50 aihetta 1-10 / 50