Blogi

Toni Salakarin tärkein työväline on TrackMan.

Välineasiantuntijamme Toni Salakari on viihtynyt yhtiön palveluksessa jo pitkälle toistakymmentä vuotta. Lajin tekninen puoli, välineiden kehitys ja lyönnin analysointi kiinnostavat Salakaria erityisen paljon, joka työskentelee Golf Center TAGi:ssa.

Miehen tärkein työväline onkin monen ammattilaispelaajan valinnan tavoin TrackMan. Lyöntitutka mittaa niin paljon dataa, että sen käyttäjän on myös tiedettävä, mitä arvoja tulkita milloinkin ja miten lyöntiarvojen muutokset vaikuttavat kokonaisuuteen. "TrackManista on tullut välttämätön työkalu osana mailamitoitustyötä. Markkinoilla on muitakin hyviä mittauslaitteita, mutta TrackMan on yleisimmin käytetty. Osa hyvän välineasiantuntijan työtä on hallita TrackManin käyttö kiitettävästi, mihin kiinnitämme erityisesti huomiota."

TrackMan mittaa sekä mailan, että pallon liikettä.

Mailamitoitustyössä mailan liikerataa ja pallon lentokaarta mittaavista laitteista onkin tullut korvaamaton apu. Kun myyjällä on osoittaa asiakkaalle tv-ruudulta silmiä avaavaa dataa omasta lyönnistään ja mailojen toiminnallisista eroista, helpottaa se myös luotettavan ostopäätöksen tekemistä tai päätöksen tekemättä jättämistä. Osa laadukasta asiakaspalvelua on kertoa myös asiakkaalle, jos mailoja ei ole syytä vielä vaihtaa.

Vapaa-ajallaan herrasmies toimii aktiivisesti eri ikäisten jalkapalloilijoiden seuravalmentajana, mutta pelaa golfia myös "silloin, kun se kiinnostaa". Monille golfareille Toni on luottovälineasiantuntija jo useamman mailojen päivityksen kautta. Koska mailamitoitus on palveluna ja mahdollisuutena monelle golfarille vielä vieras, toimituksemme päätti udella Tonilta tarkemmin välineasiantuntijan työpäivistä ja työn luonteesta.

Jos golfari ei vielä tiedä, mitä mailamitoitus tarkoittaa, miten tiivistäisit palvelun ajatuksen?

"Mailamitoitus on sopivien mailojen löytämistä asiakkaalle ammattilaisen avulla. Ammattitaidon lisäksi käytämme viimeisintä mittausteknologiaa lyönnin mittaamiseen ja analysointiin. Palvelumme on saatavilla kaiken tasoisille golfareille ja teemme mitoituksia kaikille mailoille, myös putterille. Hyviä välineitä on hyllyt pullollaan, ja autamme valikoimaan niistä asiakkaalle sopivimmat. Jokainen lyö hieman eri tavalla, eri asennossa ja eri tarkkuudella. One size does not fit all."

Millainen on tyypillinen välineasiantuntijan työpäivä?

"Työpäiväni runko on usein hyvin samanlainen. Aamulla tarkistan lyöntistudion pallotilanteen ja tarvittaessa haen niitä lisää. Asiakkaasta riippuen mitoituksen aikana lyödään joitain kymmeniä palloja. Se vastaa paria korillista rangepalloja. Ennen päivän ensimmäistä asiakasta katson aina, että laitteet ja tilat ovat kunnossa. Vuoden kiireisimpinä aikoina valmisteluille tai kesken työvuoron siivoamiselle ei jää juurikaan aikaa, joten asiakastilojen on oltava aina tiptop ja palloja on oltava tarpeeksi. Vahva rutiini auttaa tässä."

"Kalenterissa voi olla päivän aikana jopa seitsemän mitoitusta. Pääosin varaukset ovat mailamitoituksia, mutta myös putterimitoitukset ovat yleistyneet viime aikoina. Ihmiset kiinnittävät koko ajan enemmän ja enemmän huomiota välineisiinsä, ja mikseivät kiinnittäisi. On hyvä tarkistaa, että välineet ovat juuri itselle sopivat ja viimeisimmällä ammattitaidolla meidän on helppo auttaa."

"Mitoitusten välissä tilaan asiakkaiden mailoja, tarkistan saatavuuksia ja palvelen myymälän puolella asiakkaita. Jokainen työpäivä ei vielä ikävä kyllä ole täyteen varattu mailamitoituksia, mutta niitä tulee koko ajan enemmän. "

"Päivän päätteeksi siivoan lyöntistudion ja katson, että kaikki on kunnossa aamua varten."

Minkälaiseksi koet välineasiantuntijan roolin golfareiden palvelemisessa?

"Tehtäväni on auttaa golfareita pelaamaan paremmin, varmemmin ja löysin rantein. Ei siis kirjaimellisesti löysin rantein, mutta tiedät kyllä. Ei kannata heittäytyä liian vakavaksi, vaan ymmärtää oma potentiaalinsa ja asettaa realistisia tavoitteita pelaamiselle. On tärkeää osata nauraa myös niille huonoille lyönneille."

"Minulla on pitkä tausta jalkapallovalmentajana, ja näen näissä kahdessa työssä paljon samaa. Sekä jalkapallovalmentajan, että välineasiantuntijan on oltava hyvä kuuntelija."

"Joskus asiakkaan omat odotukset eivät kohtaa lainkaan todellisuuden (oman tason tai lyöntivauhdin) kanssa. Toisaalta joskus asiakas tietää tarkalleen, minkälaiset välineet sopivat hänen lyöntiinsä. Pidän työstäni ehdottomasti siksi, että kuka tahansa astuu lyöntistudion ovesta sisään, tiedän pystyväni auttamaan häntä paremman pelaamisen toivossa."

"Kyse on lopulta siitä, että asiakkaalle syntyy luottamus tietäen pelaavansa mailoilla, jotka ovat parhaat hänelle. Tätä ennen minun on ansaittava asiakkaan luottamus, ja se tapahtuu kuuntelemalla sekä olemalla rehellinen. Lopputuloksena ostetaan usein mailoja, mutta vain, jos ne toimivat paremmin kuin edelliset."

"Parasta palautetta työstäni saan, kun asiakas varaa minulle uuden ajan tarvitessaan taas apua välineiden kanssa tai suosittelee minua ystävilleen. Minulle on tärkeää päästä huolehtimaan asiakkaan välineiden päivittämisestä koko harrastuksen elinkaaren ajan."

->Jos haluat varata Tonille mailamitoitus- tai putterimitoitusajan, voit tehdä sen tästä.

Millä välineillä itse pelaat?

"Pelaan itse Titleistin mailoilla. Brändin tämän kauden mailojen tuntuma, tarkkuus ja yleinen vaikutelma luovat minulle parhaiten toimivan kokonaisuuden. Suosikkimaila bägissäni on ehdottomasti nostava väyläpuu. Muutama vuosi sitten päätin kokeilla, voisiko hybridin sijaan nostavampi väyläpuu-5 toimia paremmin. Siitä lähtien olen pelannut hybridin tai utility-raudan sijaan puu-5:llä, joista tämän kauden TSi2 on ehdoton luottomailani."

Titleist TSi2 draiveri Graphite Design Tour AD-IZ stiff

Titleist TSi2 väyläpuu-3 Graphite Design Tour AD-IZ stiff

Titleist TSi2 väyläpuu-5 Graphite Design Tour AD-IZ stiff

Titleist T100S 4-PW Nippon Steel Tour 120 Modus3 stiff

Titleist Vokey SM8 Slate Blue 48 / 54 / 58 Dynamic Gold S400

Scotty Cameron Select Series M2

Salakari luottaa wedgeissään slate blue -väritykseen.
Varaa mailamitoitus painamalla logoa.

Edellinen Seuraava