Blogi

Mitä bägistäsi löytyy, Harri Honkaniemi?

Välineasiantuntija ja golfopettaja Harri Honkaniemi on yksi TAGi:n vakiokasvoja ja tunnetusti kova pähkäilemään itselleen mailoja. Toimituksemme päätti myymälässä mieheen törmätessään yllättää iloisen golfalan ammattilaisen parilla nopealla kysymyksellä. Millä Harri itse pelaa, ja millaisena hän näkee Suomi-golfareiden tason?

Mitä mailoja bägistäsi löytyy ja miten päädyit valintoihisi?

"Pelaan tällä hetkellä välinemerkkien suhteen monipuolisella setillä. Välillä saatan vaihtaa bägiini vanhempiakin mailoja, mutta pääosin päivitän settiäni vuosittain. Työn puolesta minulla on toki mahdollisuus pelata markkinoiden uusimmilla tuotteilla, mutta välillä toki vanhassa vara parempi. Arvostan mailoissa hyvää lyöntituntumaa, osumapalautetta ja tietenkin suorituskykyä."

Draiveri: Cobra King RADSpeed / King F9

Väyläpuu: Cobra LTD puu-3

Hybridi: Callaway Epic hybridi-3

Raudat: Cobra King Utility rauta-4, Ping i500 5-PW

Wedget: TaylorMade Milled Grind 2 50 / 54 / 58

Putteri: Ping Tyne 4

"Tällä kaudella draiveriksi valikoitui Cobra RADSpeed, johon olen hankkinut hieman erikoisemman varren nimeltä Hulk. En lyö erityisen kovaa, mutta kaipasin lyöntiini toistuvuutta ja jämäkämpää tuntumaa. Project X HZRDUS Smoke Greenin Hulk on ehdoton luottokaveri minulle, ja toimii Cobran nupilla kuin junan vessa. Testasin keväällä ja viimeksi syyskuussa jokaisen valikoimamme draiverin minulle sopivilla varsilla, mutta Cobra osoittautui jo toistamiseen parhaaksi. Bägistäni löytyy välillä myös parin vuoden takainen Cobra King F9, joka toimii minulle yhtä hyvin kuin uusi malli."

"Paras maila ei tarkoita välttämättä pisintä lentokaarta tai suurinta pallon lähtönopeutta. Minulle sopivin maila tarjoaa mahdollisimman toistuvaa ja ennakoitavaa lyöntiä, eli tarkkuutta. Useimmiten toistuvin lyönti antaa myös parhaan keskiarvomitan, niin myös tässäkin tapauksessa. Innolla odotan, mitä uutta välinevalmistajat keksivät taas ensi kaudelle."

Tapaat paljon eri tasoisia golfareita, jotka tulevat mitoitukseen tai opetukseen. Miten kuvailisit suomalaisten golfarien tasoa yleisesti?

"Hyvä, mutta iso kysymys. Golfarien taso vaihtelee luonnollisesti aloittelijasta ammattilaiseen, mutta viime aikoina golfin suuri suosio on saanut etenkin korkean tasoituksen pelaajat aktivoitumaan ja löytämään meidät. Suomessa on nyt lähes 160 000 rekisteröitynyttä golfin pelaajaa ja sanoisin, että selkeällä enemmistöllä tasoitus on yli 20."

"Suuri osa golfareista pelaa mielestäni sen verran korkealla tasoituksella, että pelkästään oikeilla ja nykyaikaisilla välineillä saataisiin kierrostulosta ja tasoitusta pienemmäksi. Siihen kun yhdistää vielä laadukkaan harjoittelun, päästään jo kohtuullisen pienellä vaivalla alle 20:n tasoitukseen. Voimasta ei ole tietenkään haittaa, ja pitkälyöntisillä pelaajilla on usein etu tässä."

"Pidempään pelanneet ja aktiivisimmat harrastajat ovat osanneet hyödyntää mailamitoituksen synnyttämiä etuja hyvin. Mitä aikaisemmassa vaiheessa kiinnittää huomiota itselle oikeilla välineillä pelaamiseen, sitä nopeammin pääsee kehittymään pelaajana. Usein onkin niin, että mitä suurempi tasoitus, sitä suuremmat erot saadaan välineillä aikaan. Välineet eivät ole tietenkään ainoa syy heikkoon tai hyvään pelaamiseen. Korostan säännöllisen harjoittelun ja tuloksen pelaamisen merkitystä. Kuten joskus kuulee sanottavan: Nuoli kuin nuoli, inkkarista se on kiinni."

"Yleisesti sanoisin kuitenkin, että kotimainen golf voi hyvin ja kehittyy kovaa vauhtia. Jokaisella pelaajalla on omat tavoitteensa pelin suhteen, eikä tasoitus kerro kaikkea. Pelaajan hyvyys tai huonus on hyvin subjektiivinen asia, mutta todella pienen tasoituksen pelaajia on vähän suhteessa pelaajamäärään."

"Lajikulttuuri on Suomessa vahva, ja pelaajat arvostavat omaa seurayhteisöä, mikä tuntuu hienolta ja tekee pelaamisesta miellyttävää tasosta riippumatta. Arvostan sellaista mentaliteettia, jossa sallitaan kaiken tasoisten golfarien kanssa pelaaminen."

"Suomessa harjoitusolosuhteet monipuolistuvat jatkuvasti ja pelikausi tuntuu olevan vuosittain edellistä pidempi. Uskon golfareiden keskimääräisen tasoituksen laskevan tulevaisuudessa."

"Isossa kuvassa yksi toimintamme tavoitteista on tietenkin tehdä suomalaisista parempia golfareita ja pudottaa heidän tasoitustaan. Se tapahtuu osaltamme ensinnäkin huolehtimalla, että mahdollisimman moni pelaisi itselleen sopivilla välineillä ja toisaalta jakamalla välineisiin ja pelaamiseen liittyvää asiantuntijuuttamme. Jos kuitenkin tietää pelaavansa väärillä tai todella vanhoilla mailoilla, suosittelen kipin kapin varaamaan mailamitoituksen. Siinä olemme parhaita, ja osaamme auttaa kaiken tasoisia pelaajia löytämään sopivat välineet."

Varaa mailamitoitus myymälöihimme tästä.

Mailamitoitusten lisäksi Harri opettaa myös osana Piltz Golf Schoolin valmennustiimiä Golf Center TAGi:ssa ja Golf Balance Vantaalla. Talven kurssitarjontaan pääset tutustumaan tästä.

Pienryhmäkursseilla tutustutaan eri lyöntien lisäksi perusasioihin, kuten grippiin, peliasentoon, tähtäämiseen ja osumaan.

Yksityistunteja ja räätälöityjä opetustuotteita voit tiedustella suoraan Harrilta harri.honkaniemi(a)golfcenter.fi.

Edellinen Seuraava