Blogi

Viisi vinkkiä kenkien hoitoon

Heitätkö kenkäsi kierroksen jälkeen auton perälle ja jätät sinne seuraavaa pelikertaa varten? Jätätkö sisäpohjalliset kosteisiin kenkiin? Useimmat meistä toistavat samat virheet kenkien elinkaaren lyhentämiseksi, jotka on itse asiassa hyvin yksinkertaista välttää.

Jos haluat pidentää kenkiesi elinikää, suosittelemme ottamaan kopin seuraavista pro-vinkeistä. Nämä ovat helppo muistaa.

Viisi parasta neuvoamme golfkenkien pitämiseksi huippukunnossa ovat:

1. Jätä kengännauhat kunnolla auki

Avaa kengännauhoja reilusti pukiessa ja riisuessa. Älä turhaan paina jalkaa kenkään väkisin, tai vedä sitä ulos voimalla. Näin pidät huolta kengän kannasta ja kantakuppi säilyy kunnossa pidempään. Suosi kenkälusikan käyttöä jäykempien kenkien kanssa.

2. Kuivaa märät kengät kierroksen jälkeen

Pyyhi lika ja ruoho kengistä tuoreeltaan kierroksen jälkeen. Puhdas kenkä pysyy hyvännäköisenä pidempään. Kenkien ulko- ja sisäsaumat pysyvät hyvin kunnossa, kun puhdistat kengät ulkopuolelta ja irrotat sisäpohjallisen ilman kierron tehostamiseksi. Kenkäsi elinkaari kasvaa ja vedenpitävyys säilyy pidempään.

3. Käsittele nahkakengät rasvalla ja näytä kaikille kengille kyllästesuihketta

Nahkakengät on hyvä rasvata säännöllisesti. Nahan pinta pysyy ehjänä ja kauniina, kun sitä hoitaa säännöllisesti. Kaikki kengät materiaalista riippumatta hyötyvät kyllästämisestä suihkeella. Pintaan suihkutettava kalvo tai kylläste pidentää kengän käyttöikää ja tehostaa sen ominaisuuksia, kuten hengittävyyttä ja vedenpitävyyttä.

4. Käytä kenkäpuita

Kengät on hyvä laittaa säilöön ja vaikka kuivumaan kenkäpuiden kanssa. Suosittelemme käyttämään käsittelemätöntä puuta, joka imee kengästä kosteutta. Jäykkä golfkenkä näyttää myös paremmalta pidempään, kuivuessaan kenkäpuihin puettuna. Kenkiä kannattaa säilyttää huoneenlämmössä ja kuivassa tilassa – ei kuumassa autossa.

5. Vuorottele mahdollisuuksien mukaan useampia kenkäpareja

Pidennä kenkien käyttöikää ja huolehdi jalkojesi vireydestä vuorottelemalla käyttämiäsi kenkiä. Erityisesti nahkakengän on hyvä antaa levätä kierroksen jälkeen. Turhan tiheä käyttötahti kuluttaa kenkää nopeammin.

Kenkien säännöllinen huolto ei vie muutamaa minuuttia enempää aikaasi. Helposti pari sataa maksaneista golfkengistä riittää iloa pidemmäksi aikaa, kun säilytät niitä huolellisesti. Vedenpitävyyden pettäminen on usein ensimmäinen ongelma, johon kengän kulumisessa törmää. Kun muistat nämä viisi vinkkiä kenkien oikeaoppiseen huoltoon, saat golfkengistäsi pidemmäksi aikaa iloa ja askeleita.

Jos sinulta vielä puuttuu kenkienhoitotarvikkeet, saat tilattua ne tästä.

GOLFCENTER.fi

Edellinen Seuraava