Blogi

Työntekijäesittelyssä markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija Sebastian Keso

Tällä viikolla esittelemme golfyhtiössä työskentelyä markkinointi- ja viestintätehtäviä tekevän Sebastianin silmin. Sebastian on työskennellyt yrityksessämme eri rooleissa kymmenen vuoden ajan ja päässyt konsernin kasvun myötä yhdistämään intohimonsa viestinnän alaa kohtaan roolissaan markkinoinnin- ja viestinnän asiantuntijana. Mies syttyy hetkessä keskusteluun golfin luonteesta ja lajin suosion syistä. Golf nauttii tällä hetkellä suurta suosiota kaiken ikäisten ja taustaisten ihmisten keskuudessa. Uusien golfareiden keski-ikä on nuorempi kuin koskaan aiemmin, mutta tämä ei ole ollut tilanne kovin pitkään.

"Noin kymmenen vuoden aikana, jonka olen Golf Centerissä viettänyt, olen huomannut selkeän muutoksen ihmisten suhtautumisessa golfiin sekä lajiyhteisön sisältä, että ulkopuolelta. Lajin pariin löytää yhä enemmän ihmisiä erilaisista taustoista. Golfin elitistiseksi mielletty luonne on Suomessa historiaa ja golf on nykyään todellakin pop. Minusta on hienoa, miten nuoret pelaajat fiilistelevät golfin tyylikkyyttä ja hyviä käytöstapoja, mutta pitävät golfia ennen kaikkea urheiluna. Urheiluna, jossa voi yhdistää viihteen ja eri tasoiset harrastajat samaan lähtöön. Muistetaan kuitenkin korjata aina pallojen alastulojäljet, pitää kenttä siistinä ja arvostaa muita kentällä liikkujia."

"Uskon, että monimuotoisuus on rikkaus ja olen saanut itse golfin kautta paljon ystäviä, joihin en välttämättä olisi tutustunut toisessa tilanteessa. Ehkä se on osaltaan vaikuttanut siihen, että luotan kommunikaation voimaan muutosten aikaansaamisessa. Pidän uusien ratkaisujen löytämisestä ja osaltani haluan vaikuttaa lajikulttuurin kehittämiseen Suomessa luomalla brändeistämme vahvempia ja olemalla mukana luomassa uusia tapahtumia sekä yhteisöjä golfin ympärillä. Olennainen osa työtämme työtehtävistä riippumatta on luoda ammattitaitoinen ja luotettava tunne asiakkaalle toiminnastamme. Jokainen työntekijämme on yrityksen markkinointikanava."

"Päätyöni on suunnitella ja toteuttaa konsernimme markkinointia ja viestintää osana markkinointitiimiä. Se tarkoittaa suurta määrää kampanjoita, hintalappuja, kuvia, somea ja yhteistöitä kaiken muun viestinnän lisäksi. Meillä on kaksi Suomen kovinta golfvälinealan brändiä GOLFCENTER.fi ja GOLFBALANCE.fi, joiden kautta operoimme kolmea suurta myymälää ja kahta verkkokauppaa. Työni on hyvin sosiaalista ja monen eri viestintäkanavan käyttämistä – pääosin yhteydenpitoa eri ihmisten kanssa. Viestin päivittäin työntekijöiden, työnantajan, yhteistyökumppanien ja asiakkaidemme kanssa pyrkien vahvistamaan kuvaa ammattitaitoisesta ja luotettavasta organisaatiosta, jonka kanssa on mukava asioida. Olennainen osa markkinointityötä on ohjata uusia asiakkaita palveluidemme äärelle, mutta myös sitouttaa nykyisiä kehittämällä toimintaamme paremmaksi. Meille saa aina antaa palautetta, miten voisimme parantaa toimintaamme."

"Osa työnkuvaani on mahtava, toisen intohimoni luovuuden ja palvelujen luomisen parissa työskenteleminen. Jälleenmyyntiä tukemaan olemme kehittäneet palveluliiketoimintaamme vahvemmin ympärivuotiseksi ja uusien konseptien kehittäminen kuuluu vahvasti tulevaisuuteemme.

"Sisaryhtiömme Travelon Matkat Oy:n on juuri lanseerannut uuden aktiivimatkojen tuoteperheen golf- ja purjehdusmatkojen ohelle. Suosittelen ottamaan heidän some-kanavat (OnGolf, OnSail ja OnActive) seurantaan. Kasvaneen organisaatiomme voimin voimme panostaa vahvemmin ympärivuotisen palveluliiketoiminnan kehittämiseen ja tarjota asiakkaillemme enemmän hyviä vaihtoehtoja. Tuntuu mukavalta olla osa joukkoa, jossa kaikki elävät ja hengittävät golfia niin vahvasti yhdessä. Yhteinen harrastus helpottaa myös yhteisen arvomaailman omaksumista työpaikalla."

"Tykkään yhdistää golfissa ajan viettämisen kavereiden kanssa ja urheilun. Kentälle lähtiessä laitetaan aina pienet rahapelit pystyyn, jotta pelaaminen olisi tavoitteellisempaa ja jännittävämpää. Joskus häviää ja joskus voittaa, mutta aina voi yrittää uudelleen seuraavalla kerralla. Pelaaminen ei ole kuitenkaan läheskään yhtä hauskaa ilman hyviä varusteita, joten voit kirjoittaa siihen, että käykää mitoittamassa itsellenne sopivat mailat."

Edellinen Seuraava