Blogi

Työntekijäesittelyssä välineasiantuntija Christoffer Reingoldt

Mailamitoituspalvelumme on kehittynyt vuosien varrella kansainvälisen vertailun kestäväksi ammattitaidoksi. Kokenut joukkueemme on täynnä intohimoisia golftoimialan ammattilaisia, joita yhdistää kiinnostus golfareiden kehittämistä ja välineteknologiaa kohtaan. Toimimme tiiviissä yhteistyössä myös Suomen huippuvalmentajien kanssa, joiden kanssa pääsemme vaihtamaan näkemyksiämme harjoittelun ja sopivien välineiden suhteesta lajissa kehittymiseen.

Parasta osaamistamme on oikeiden välineiden löytäminen golfareille mitoittamalla, fittaamalla ja testaamalla. Mailamitoituspalvelumme löytyy kaikista myymälöistämme ja samat, iloiset myyjät löydät myös lattialta, kun he eivät ole asiakkaan kanssa lyöntistudiossa.

Päätimme tuoda mailamitoittajan työtä tarkemmin esille jo kymmenen vuotta yhtiössämme viihtyneen Christofferin silmin. Lue alta, miten Christoffer näkee välineteknologian kehittymisen vaikuttavan pelaamiseen ja mitä mitoituspalvelu oikeastaan on.

”Heti alkuun haluan murtaa myytin siitä, että mailojen mitoittaminen olisi ainoastaan ’hyvien pelaajien’ hommaa. Korostan, että myymme mailoja samalla intohimolla jokaiselle golfarille tasoon ja taitoon katsomatta. Yleensä parhaimmat parannukset lyöntiin saadaan pelaajilla, joiden tasoitus on kaksinumeroinen. Jos pelaaja osuu palloon edes jotenkin toistuvasti, suosittelen pelaajaa tarkastamaan mailojen sopivuuden. Kirjoita se ylös. Lyönnin kehittyessä myös välineitä kannattaa päivittää, mutta ei mennä vielä niin pitkälle." 

"Aloitin konsernissa Lauttasaaren myymälässä noin kymmenen vuotta sitten ja täytyy sanoa, että työ golfkaupassa on kehittynyt niistä ajoista melkoisen paljon. Tietysti myynti- ja asiakaspalvelutyön lainalaisuudet pätevät samalla tavalla vuodesta toiseen, mutta maailman digitalisoituessa myös urheilukaupan toiminta on kehittynyt paljon ja kehittyy edelleen hurjaa vauhtia. Mailamitoituksen työkalut ovat parantuneet ja tämä hejiastuu suoraan asiakkaiden saamaan parempaan palveluun. Tehtäväkokonaisuuteni muodostuu laadukkaasta urheilukaupan asiantuntija- ja myyntityöstä. Teen ajanvarauksella mailamitoituksia ja putterimitoituksia, mutta huolehdin myös myymälän puolella asiakkaiden viihtymisestä. Osa työstäni on myös kehittää toimintaamme entistä paremmaksi ja tukemaan kehittyvää lajikulttuuria. Lajin harrastajamäärien kasvaessa myös meillä on mahdollisuus luoda nahkaamme vahvasti ympärivuotisena golfkeitaana."

"Mailamitoittajan työ on oikeastaan asiakaspalvelua ja myyntityötä parhaimmillaan. Varaamme asiakkaalle ajan, jolla hän varmistaa saavansa alan parasta asiakaspalvelua. Toimin asiantuntijana ja autan kaikissa golfiin liittyvissä välineasioissa. Kaikki mitoittajamme ovat todellisia ammattilaisia ja käymme läpi samat tuotekoulutukset. Suuri osa mitoituksen ajasta on asiakkaan lyönnin seuraamista ja toiveiden tai tarpeiden kuuntelemista, joiden pohjalta etenemme sopivimman vaihtoehdon löytämiseksi. Lyöntitutkamme TrackMan 4 on maailman tarkin työkalu golflyönnin tutkimiseen. Käytämme paljon aikaa TrackManin entistä tehokkaampaan ja oikeaoppisempaan käyttämiseen, sillä pelkät tutkan lukemat eivät vielä kerro paljonkaan asiakkaalle. Asiat täytyy osata kertoa asiakkaan ymmärtämällä kielellä, selkeästi. Usein mailamitoituksen jälkeen katsomme asiakkaan kanssa vielä muut varustetarpeet yhdessä läpi. Joskus asiakkaat jäävät miettimään ostopäätöstä tai haluavat tulla mitoitukseen muuten vain kokeillakseen mailoja, ja se on täysin ok. Lähes kaikki tulevat onneksi takaisin."

"Välineteknologia kehittyy todella kovaa vauhtia. Varsissa ja mailoissa materiaalit ovat muuttuneet viime vuosina merkittävästi kevyemmiksi ja kestävämmiksi, mikä mahdollistaa pelaajalle pidemmät lyönnit pienemmillä nopeuksilla. Viisi vuotta alkaa jo olla merkittävä aikaväli välineiden suorituskyvyn kehittymisessä – aivan kuten autoissakin. Erilaisilla mailan sisällä olevilla rakenteilla ja materiaalivalinnoilla mailoista saadaan anteeksiantavia ja halutun lentokaaren tuottavia. Sopiva varsi tukee mailan optimaalista liikettä ja mahdollistaa lavan oikean asennon palloon osuttaessa. 3D-tulostus on tullut pysyväksi osaksi golfvälineiden suunnittelua ja näkyvimpänä 3D-tulostusteknologian hyödyntäjänä on ollut tänä vuonna Cobra."

"Yhtä välinemerkkiä on todella vaikea nostaa ylitse muiden. Asiakkailla on monesti joistain valmistajista mielikuvia puolesta tai vastaan, mutta suosittelen kokeilemaan ennakkoluulottomasti asiantuntevan henkilön suosittelemia yhdistelmiä. Usein päädymme täysin erilaiseen mailaan, mitä asiakas on tullut hakemaan lehtijutun tai ystävän suosittelemana. Kaikki valikoimamme mailat ovat laadukkaita ja suorituskykyisiä, mutta niissä on eri pelaajien käsissä eroja. Henkilökunnallammekin on bägeissään kaikkien edustamiemme merkkien mailoja. Erot näkyvät parhaiten testaamalla mailoja lyöntistudioissamme."

"Myymämme mailamerkit ovat Ping, Srixon, Cleveland, Titleist, TaylorMade, Callaway, Mizuno, Cobra ja Wilson."

"Monille asiakkaille tulee yllätyksenä, että teemme myös putterimitoituksia. Käytössämme Golf Center TAGi:n myymälässä on SAM Putt Lab -puttianalysaattori, joka antaa putista kaiken tarvittavan datan sopivan mailan löytymiseen. Laitteen avulla suosittelemme pelaajalle sopivinta putterimallia. Joskus pelaajan oma putteri onkin hänelle pienten muutostöiden jälkeen täydellinen, eikä uutta tarvitse aina ostaa. Käytämme analysaattoria myös putteriopetuksiin, jossa se on loistava työkalu. Puttiliike on lähes aina kaareva, mutta silmä ei erota yksittäisten asteiden eroja kuten SAM. Laitteen avulla löydämme puttiliikkeestä ne tekijät, jotka vaikuttavat reiän missaamiseen."

"Saat minulta palvelua myös ruotsiksi ja englanniksi. Yhä useampi asiakkaamme tulee ulkomailta asti mitoitukseen, josta olemme erityisen ylpeitä. Palvelen Golf Center TAGi:ssa."

Voit varata ajan mailamitoitukseen tästä.

Mailamitoitus 1h / 60 € (mitoitusmaksusta hyvitetään 20 € mailaostoksen yhteydessä) – suosittelemme kahden tunnin varausta koko setin mitoitukseen.

Putterimitoitus 45 min / 40 € (sis. lie- ja loft-kulmien muutostyöt omaan tai uuteen putteriin).

Edellinen Seuraava